header CCDG

  
ACTIVITATI PROGRAMUL ECO-SCOALA
DRAPERII ECO
 
Suntem de la Școala Gimnazială "Nicolae Bălcescu", Craiova. A venit primăvara și în Oltenia, cu soare strălucitor. Ne bucurăm de lumina Soarelui dar ne mai deranjează uneori, așa că, ne protejăm cu draperii confecționate de noi, clasa  a treia C sub indrumarea doamnei invatatoare.

PROGRAMUL LeAF - PADUREA SURSA DE ENERGIE

ARTICOL

 

Copacii sunt efortul nesfârşit al Pământului de a vorbi cu cerul. – Rabindranath Tagore

Precum oamenii, copacii pot fi afectaţi de stres. Pot suferi de sete, de malnutriţie, de abuz. Ei respiră la fel ca noi, primesc hrană, sunt supuşi bolilor, cresc şi apoi mor. Clipă de clipă, de la mic la mare, toate fiinţele vii sunt conectate la acest aparat imens de oxigen: pădurea. Respirăm aerul pur prin tuburi invizibile, conectate la fiecare arbore de pe întinsul planetei şi oferim în schimb o toxină pe care tot ea, pădurea, o poate transforma în aerul propice vieţii. Un schimb inegal, căci ne tăiem singuri această sursă de oxigen. Iată un joc semantic care nu prevesteşte nimic ludic, din contră ... Face mai mult zgomot un copac ce cade, decât toată pădurea care creşte în tăcere, aşa sună vorbele înţelepte dintr-un proverb chinez.

IMPORTANŢA ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE ŞI EVITAREA RISIPEI ALIMENTARE

 Activitatea s-a derulat în parteneriat cu D.S.P. Bacău, cu sprijinul caruia a desfășurat o activitate interactivă și foarte antrenantă cu eco-preșcolarii din unitatea noastră.

S-au purtat discuții despre toate grupele de alimente care trebuie consummate, despre cantitățile necesare unei alimentații sănătoase, despre evitarea dulciurilor înalt procesate din comerț și a sucurilor acidulate, despre hidratarea corectă, despre consumul a două porții de fructe și a trei porții de legume pe zi, care să asigure necesarul zilnic de vitamine.

DEMONSTREAZA CA-TI PASA! RECICLEAZA!

ACTIVITATE PROGRAM ECO-SCOALA

SECRETE DIN CARTEA DE BUCATE A BUNICII

În cadrul activității au participat preșcolari, elevi, părinți, cadre didactice, sponsori, reprezentanți ai autorităților locale, alături de profesorii coordonatori ai Programului din școlile partenere de proiect: Școala Gimnazială Bogdan Vodă, Școala Gimnazială "Dimitrie Cantemir" și Colegiul Național "Eudoxiu Hurmuzachi", din Rădăuți.

E MARTIE, E MĂRȚIȘOR! - Expoziție concurs, clasele V-VIII

 

La români, mărţişorul, ca obiect simbolic, este corelat şi cu Dochia, personaj mitologic, a cărei zi era sărbătorită la 1 Martie: „Dochia e cea dintâi zi de primăvară. În ziua de Dochia se face mărţişor: un fir de matasă sau lână roşă, împletucit cu alt fir alb, care apoi se pune la gât, pentru ca purtătoarea să fie rumenă şi albă peste an”. (Datinile şi credinţele poporului român).

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....