header CCDG

Scoala Gimnaziala nr.18, Timisoara, „Ziua mondiala a Zonelor Umede”, Februarie 2018

ZIUA MONDIALĂ A ZONELOR UMEDE


În fiecare an, pe 2 februarie, elevii de la Şcoala Gimnazială nr.18, Timişoara, serbează „Ziua Mondială a Zonelor Umede” prin activităţi atractive şi variate, pline de învăţăminte pentru participanţi.

Acţiunea a fost coordonată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş şi Palatul Copiilor Timişoara, cei mai buni parteneri în realizarea eco-activităţilor noastre.
Pentru început elevii au vizionat o prezentare power-point din care au aflat: Ce sunt Zonele Umede?, De ce sunt importante Zonele Umede?, Care sunt cele 19 Zone Umede de importanţă internaţională din ţara noastră (cunoscute ca zone Ramsar), dar şi despre Ameninţări în Zonele Umede. Specialiști din cadrul celor două instituţii au răspuns întrebărilor elevilor.
A urmat apoi prezentarea „Pescăruşul albastru” şi o activitate practică în care elevii au desenat, au colorat şi au decupat siluete de păsări din zone umede, iar la final elevii au realizat macheta „Păsări acvatice”. Ultima parte a activităţii s-a încheiat în parcul școlii unde elevii au hrănit păsărelele cu seminţe aduse de ei.
La final, elevii au transmis un puternic mesaj pentru noi, locuitorii Terrei: să ne implicăm în conservarea zonelor umede, a florei şi faunei care serveşte ca habitat al păsărilor acvatice.
Despre activitatea noastră mai puteţi afla accesând site-ul:
www.worldwetlandsday:February 2


Profesor coordonator: Codruţa Chercotă

ccdg1300

 

ccdg1301

 

ccdg1302

 

ccdg1303

 

ccdg1304

 

ccdg1305

 

ccdg1306

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....