header CCDG

Scoala Gimnaziala „Nicolae Romanescu”, Craiova, „Ziua Internationala a Pasarilor”, Aprilie 2018

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂSĂRILOR

Cu toţii ştim că 1 Aprilie este ziua păcălelilor, dar elevii de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Romanescu” din Craiova, nu au uitat că pe 1 Aprilie se sărbătoresc păsările din lumea întreagă.

 

De ce să sărbătorim păsările? Pentru că ele contează. Sunt componente esenţiale ale ecosistemelor, sunt un adevărat indicator al stării generale a biodiversităţii.

În această perioadă, păsările migratoare îşi fac apariţia în ţara noastră, îşi caută cuiburile ce le-au lăsat în toamnă. Cum vremea din ultima perioadă nu a fost chiar prietenoasă, elevii noştri, ajutaţi de părinţi, au construit, pentru rândunele şi alte păsări doritoare, câteva căsuţe. Au adunat toate materialele pe care nu le mai foloseau (carton, plastic, lemn), iar rezultatul a fost pe măsură.

Elevii i-au încurajat şi pe colegii de la alte clase să contribuie la protejarea păsărilor şi le-au explicat acestora că prin protejarea păsările, ne protejăm pe noi.

Profesor Coordonator: Elena Laura Ștefan

ccdg836

 

ccdg837

 

ccdg838

 

ccdg839

 

ccdg840

 

ccdg841

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....