header CCDG

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 6, Satu Mare, Activitati an scolar 2013-2014

 
MICII ECOLOGIŞTI ÎN ACŢIUNE
27 MARTIE 2014
 
Micii ecologişti din grupele mari au participat la activităţi de ecologizare a spaţiilor verzi din apropierea grădiniţei - spaţiul verde de pe lângă linia ferată din capătul străzii Luceafărului.
Securitatea micilor ecologişti care au participat la ecologizarea spaţiului verde a fost asigurată de către poliţiştii de la Poliţia Locală care au şi transportat cele 100 de kg de deşeuri colectate. 
 
 
ccdg1808
 
 

Aspecte din activităţile desfăşurate de micii ecologişti în perioada: 15.03-15.04.2014

LUNA PĂDURII

 În prima săptămână micii ecologişti au fost familiarizaţi cu rolul şi importanţa pădurii pentru om, au desfăşurat activităţi de observare a pădurilor, lecturi după imagini, convorbiri, memorizări, activităţi artistico-plastice şi practice: -7 machete reprezentând aspecte din viaţa pădurii, fiecare copil a realizat desene sub genericul: „Pădurea visurilor mele”, „Copăcelul meu iubit” „Pădurea izvor de aer curat” etc.

În 21 martie prin implicarea tuturor grupelor de copii s-au plantat 4 bucăţi tuia, mai mulţi arbuşti ornamentali, s-au văruit toţi copacii din curtea şi strada grădiniţei, fiecare grupă şi-a amenajat spaţiile verzi repartizate, au semănat flori, ş-au desfăşurat activităţi gospodăreşti de curăţare a spaţiilor de joacă.

În 28 martie s-a realizat „Marşul micilor ecologişti”, copiii având pancarde cu semnificaţia lunii pădurii au împărţit fluturaşi cu mesaje educative trecătorilor – câte 50 de bucăţi la nivel de fiecare grupă.

În 31 martie la nivelul grădiniţei s-a amenajat o expoziţie cu lucrările realizate de copii pe marginea cărora s-au purtat discuţii legate de semnificaţia lunii pădurii şi a regulilor de protejare şi ocrotire a acesteia.

 

ccdg1809

 

ccdg1810

 

 

ZIUA APEI 21 martie 2014
 
            La nivelul grupelor mici prelşcolarii au avut posibilitatea de a efectua o serie de experimente cu apa. Au observat stările de agregare a apei, au depoluat apa cu ulei, etc.
            Micii ecologişti din grupa mijlocie „Raza de soare” şi grupa mare a „Buburuzelor” însoţiţi de doamnele educatoare şi 8 părinţi care ne-au asigurat şi mijloacele de transport au vizitat Uzina de apă Mărtineşti. Aici d-nul inginer Sava Gheorghe a purtat o scurtă conversaţie legată de semnificaţia zilei, de importanţa apei în viaţa de pe pământ, iar apoi am fost conduşi prin uzină cu scopul de a observa etapele prin care trece apa până ajunge să curgă la robinet.
 
ccdg1811
 

Coordonator Eco Şcoală:  Chis Eugenia

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....