header CCDG

Gradinita cu P. P. „Dumbrava Minunata”, Slobozia, „Ziua Pamantului”, Mai 2018

ZIUA PĂMÂNTULUI

Motto: "A înțelege natura înseamnă a înțelege viitorul, dar a face ceva pentru salvarea naturii, atât de ameninţată astăzi, înseamnă să contribui la fericirea omenirii."

( Eugen A. Pora)

 

In condițiile în care mediul înconjurător se degradează pe zi ce trece, din cauza acțiunilor iresponsabile ale oamenilor trebuie să ne întrebăm: "Ce lăsăm noi moștenire copiilor noștri?"

Ceea ce rămâne în urma noastră, moștenirea noastră cea mai prețioasă este însăși casa tuturor oamenilor, planeta Pământ. Trebuie să avem grijă de aceasta și să educăm copiii în spiritul dragostei și respectului pentru natura ce ne dă viață, ne susține și ne primește în sânul ei ca o mamă. Nu trebuie să le spunem copiilor că trebuie să iubească și să octrotească natura, pentru că ei simt deja în adâncul sufletului lor acest lucru.

Sub deviza "Fiecare plantă contează, plantează și tu una!", preșcolarii grădiniței noastre, îndrumați de către doamnele educatoare au desfășurat acțiuni de ecologizare, plantare și îngrijire a mediului natural din curtea interioară a grădiniței, cu ocazia zilei internaționale a planetei Pământ.

Activitatea desfășurată s-a bucurat de un real succes prin implicarea comunității locale, a  părinților și a bunicilor, prin atragerea de resurse ce au dus la înfrumusețarea curții grădiniței și poate cel mai important, prin sădirea în sufletelor participanților, adulți și copii deopotrivă, a simțului responsabilității și nevoii de a fi mai aproape de mediul înconjurător.

Profesor coordonator: Turcea Nicoleta-Cristina

 ccdg575

 

ccdg576

 

ccdg577

 

ccdg578

 

ccdg579

 

ccdg580

 

ccdg581

 

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • telefon/fax: 031.410.35.24
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....