header CCDG

Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Roman, „Targul produselor de toamna cu...degustare”, Octombrie 2018

TÂRGUL PRODUSELOR DE TOAMNĂ CU…DEGUSTARE

Slogan “O zi fără …FAST FOOD!”

 

            Timpul ne presează şi …curge foarte repede!

            Din dorinţa de a realiza cât mai multe lucruri, în fiecare zi, trăim haotic, ne hrănim şi ne astâmpărăm setea cu ceea ce găsim la hypermarket-uri, la fast food-uri şi altele asemenea lor: produse artificiale cu mulţi conservanţi, multe e-uri şi foarte mulţi aditivi alimentari. De aici, agitaţia, iritarea şi hiperagitaţia noilor generaţii de copii.

            Uităm, de fapt, esenţialul, că suntem ceea ce consumăm!

            Zilnic, la noi în şcoală, o firmă vinde elevilor produse: covrigi, hamburger, felii de pizza…şi este mare îmbulzeală. Unora dintre părinţi le este mai uşor şi simplu aşa, în defavoarea sănătăţii propriilor copii. Unii dintre copii îşi cumpără “pachetul” zilnic în drum spre şcoală şi destul de puţini vin cu “pachetul” de acasă.

            Elevii, părinţii şi cadrele didactice din comitetul eco al şcolii îşi doresc să realizeze, semestrial, la nivel de şcoală, o zi fără produse de tip fast food, au lansat invitaţia celorlalte clase de elevi.

            Elevii de la clasele a VI-a A, a VII-a AB şi a VIII-a AB, împreună cu diriginţii şi profesorii de la orele respective au adus la şcoală produse gustoase din propriile cămări: zacuscă, gemuri, dulceţuri şi compoturi, precum şi prăjituri făcute în casă; fructe autohtone din belşug.

            Acţiunea a fost propusă pentru ziua de 26 octombrie, de Sf. Dumitru, în pauza mare pentru ca impactul acţiunii să fie unul pozitiv.

            Zis şi făcut! Ne-am suflecat mânecile şi împreună cu elevii am purces la treabă: s-au pregătit tartine cu zacuscă şi gem, compoturi şi fructe şi…..sărmăluţe, exact în locaţia unde, zilnic, erau aduse la şcoală produse fast food. Mirarea elevilor din clasele mai mici veniţi să îşi cumpere “pitzza” sau “hamburger” a fost maximă; ei au fost serviţi cu tartine cu zacuscă, gem, dulceaţă şi fructe şi cu câte un mesaj “Mănâncă responsabil pentru a trăi sănătos!”.

            Chiar dacă proiectul European “Mănâncă responsabil!” s-a încheiat elevii care au fost implicaţi în proiect doresc să-l continue acasă, la şcoală şi în comunitatea din care fac parte.

            Elevii din comitetul eco au surprins întreaga şcoală cu mesajul transmis copiilor şi elevilor mai mici.

Prin acţiunea de astăzi ne-am dorit să atragem încă odată atenţia părinţilor privind hrana propriilor copii: să fie una responsabilă! Copiii de astăzi, viitorii părinţi de mâine!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=692232957827724&id=100011230775632

Profesor Coordonator: Emilia Ciomârtan

ccdg836

 

ccdg837

 

ccdg838

 

ccdg839

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....