header CCDG

Liceul Tehnologic „Scoala Nationala de Gaz”, Medias, „Asa ajuti pasarile sa supravietuiasca iernii!”, Ianuarie 2019

 

PROGRAMUL ECO-SCHOOLS

AȘA AJUŢI PĂSĂRILE SĂ SUPRAVIEŢUIASCĂ IERNII!

 

       Iarna, păsările sedentare (cele care ramân la noi, permanent) și cele care doar iernează la noi, suferă adesea de foame, aceasta fiind una dintre principalele cauze de mortalitate în sezonul rece. Este momentul când păsările din jurul nostru pot fi ajutate, punându-le la dispoziţie o hrana adecvată.

 

       Elevii claselor de ecologie ai Şcolii Naţionale de Gaz Mediaș au hotărât să ajute păsările prin construirea unor hrănitori care au fost amplasate în curea liceului și prin intermediul cărora să li se ofere hrană în sezonul rece. Foarte potrivită este sămanţa de cânepă, cea de bostan și cea de mei .Se mai pot da păsărilor: păsat, făină de porumb , orez și ovăz (de preferință  fierte), cartofi  și morcovi  fierţi, alte zarzavaturi fierte , bucăţi de măr ,alte fructe, miez de nucă, arahide. Unele   produse de origine animală ,ou fiert, branză. Se pot face amestecuri de seminţe inglobate in untura topită sau margarină care apoi, la frig, se întărește. Într-un asemenea amestec se pot pune și alte ingrediente, dintre cele enumerate mai sus.

Profesor coordonator: Streza Cristina

ccdg430

 

ccdg431

 

ccdg432

 

ccdg433

 

ccdg434

 

ccdg435

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....