header CCDG

Scoala Gimnaziala Nr. 18, Timisoara, „Poezia padurii”, Februarie 2019

 

PROGRAMUL LEAF

POEZIA PĂDURII

 

Începutul acestui an a adus la Școala Gimnazială Nr.18 din Timișoara o expoziţie inedită: frunze, versuri, comentarii de film...imagini recompuse din culorile toamnei, reunite sub titlul „Pădurea-Autumnalia’' este rezultatul muncii elevilor clasei a IX-a de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, partenerii noştri şi este cuprinsă în proiectul comun „Poezia pădurii” din cadrul Programului Internațional LeAF.

 

Activitatea a provocat imaginația elevilor care au dat un alt sens frunzelor atinse de toamnă preschimbând tristețea nuanțelor în adevărate tablouri de culoare și cuvinte. Nimic nu a fost întȃmplător. Toate s-au așezat într-o lumină a versurilor, au creionat portrete, tablouri cu natură moartă, peisaje ce oferă o altă perspectivă asupra pădurii. Ființele reale (calul, ariciul) ori fantastice (dragonul) recreate din diverse tipuri de frunze vorbesc despre pădurea lumii imaginate de elevi, o pădure care își reia cântecul an de an în sufletul fiecăruia dintre noi, mereu cu alte și alte poeme.

În încheiere putem afirma că prin acţiuni variate şi creative, cu mult interes şi iniţiativă, lucrȃnd în echipă, putem găsi soluţii pentru protejarea pădurii.

Să nu uităm că gestul fiecăruia contează, dar alături de cel al unei echipe şi al comunităţii, va deveni o forţă!

Profesor coordonator: Codruţa Chercotă

ccdg528

 

ccdg529

 

ccdg530

 

ccdg531

 

ccdg532

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....