header CCDG

SCOALA GIMNAZIALA "GRIGORE ANTIPA", BOTOSANI, MARTISORUL ECO, MARTIE 2019

         MĂRŢIŞORUL ECOLOGIC – RECICLARE PRIN ARTĂ

,,Mărțișorul ecologic-reciclare prin artă” este titlul activității organizată de elevii claselor a VII a de la Școala Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa”, Botoșani în colaborare cu elevii claselor VI-VII de la Fundația Hand of Help Botoșani. Scopul activității a fost dezvoltarea unor atitudini şi comportamente conștiente și responsabile ale elevilor  privind necesitatea de a trăi şi învăţa într-un mediu curat, fără deșeuri.

       Elevii celor două instituții au prezentat mai întâi câteva fragmente din  legenda românească „Povestea Mărţişorului”  apoi au participat la patru ateliere de creație handmade, în cadrul cărora au fost utilizate diferite materiale refolosibile, reciclabile, materiale din natură (ziare, foi de revistă, plastilină, pânză, pahare de plastic, cofraje de ouă,  resturi din materiale textile, capace de plastic, pungi de plastic,  lemn, scoici, lut, semințe, coji de nuci, castane, flori și frunze uscate, pietricele, nisip). Elevii au  confecționat, în colaborare, cu multă migală și creativitate, mărțișoare și felicitări apoi au realizat o expoziție tematică comună cu lucrările elaborate. Astfel, odată cu sosirea primelor zile de primăvară, elevii sărbătoresc reînvierea naturii, aducând un plus de apreciere mediului dar și respect pentru tradițiile și obiceiurile noastre românești.

 

 

 

ccdg835

 

ccdg836

 

ccdg837

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....