header CCDG

SCOALA GIMNAZIALA "MIHAIL SADOVEANU", HUSI, E MARTIE, E MARTISOR!, MARTIE 2019

E MARTIE, E MĂRȚIȘOR! - Expoziție concurs, clasele V-VIII

 

La români, mărţişorul, ca obiect simbolic, este corelat şi cu Dochia, personaj mitologic, a cărei zi era sărbătorită la 1 Martie: „Dochia e cea dintâi zi de primăvară. În ziua de Dochia se face mărţişor: un fir de matasă sau lână roşă, împletucit cu alt fir alb, care apoi se pune la gât, pentru ca purtătoarea să fie rumenă şi albă peste an”. (Datinile şi credinţele poporului român).

La începutul lunii martie elevii din Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Huși au confecționat mărțișoare, ca prim simbol al primăverii. La activitate au participat elevii claselor V-VIII îndrumați de diriginții claselor, conducerea școlii și coordonatorii proiectului Eco-Școală. Materialele utilizate pentru realizarea mărțișoarelor au fost reprezentate de: hârtie, fâșii de quilling, semințe de dovleac, melci, scoici, plastilină, discuri demachiante, nasturi, semințe de floarea soarelui, mărgele, alune, lemn, lână și paste făinoase. Mărțisoarele au fost expuse pentru fiecare clasă,  pe un panou  aflat pe holul unității școlare. În urma expoziției concurs clasele de pe primele 3 locuri sunt următoarele:

  • locul I: clasa V-a A și clasa a VII-a A;
  • locul al II-lea: clasa a VII-a B, clasa a VIII-a C și clasa a VIII-a D;
  • locul al III-lea: clasa a V-a D și clasa a VI-a A.

Munca elevilor poate fi observată în imaginile atașate.

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, Huși, județul Vaslui , vă dorește o primăvară frumoasă, plină de culoare și bucurii !

Profesor coordonator Program Eco Școală, Crina-Mariana Mitrofan

 

ccdg846

 

ccdg847

 

ccdg848

 

ccdg849

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....