header CCDG

GRADINITA CU PRORAM PRELUNGIT "MICUL PRINT", RADAUTI, SECRETE DIN CARTEA DE BUCATE A BUNICII, MARTIE 2019

SECRETE DIN CARTEA DE BUCATE A BUNICII

În cadrul activității au participat preșcolari, elevi, părinți, cadre didactice, sponsori, reprezentanți ai autorităților locale, alături de profesorii coordonatori ai Programului din școlile partenere de proiect: Școala Gimnazială Bogdan Vodă, Școala Gimnazială "Dimitrie Cantemir" și Colegiul Național "Eudoxiu Hurmuzachi", din Rădăuți.

Doamna coordonator Prelipcean Ancuța a prezentat scopul activității și a subliniat cât este de important să preparăm corect și sănătos pentru noi și pentru cei din jur produse alimentare tradiționale, conștientizând că sănătatea fiecăruia dintre noi depinde de o alimentație sănătoasă și un stil de viață adecvat.

Cu prilejul acestei activități, preșcolarii celor 7 grupe au pregătit o expoziție din materiale reciclabile, realizând în mod creativ lucrări menite să contribuie la înfrumusețarea spațiului educațional și la formarea unui comportament responsabil față de mediu.

Invitații au fost surprinși prin intermediul unei prezentări Power Point ce a redat aspecte referitoare la mediul înconjurător și la măsurile ce trebuie luate pentru a redobândi sănătatea acestuia printr-un consum responsabil de resurse și prin evitarea risipei alimentare existente în fiecare an.

Mâncarea bunicii respectă perfect regulile unui preparat sănătos fiind pregătită în casă cu produse din gospodăria proprie sau de la producătorii locali, fără aditivi și fără conservanți, doar din ingredinente naturale, noi având datoria să o promovăm și să o lăsăm moștenire generațiilor viitoare pentru a ne bucura în continuare de o planetă vie și de o viață de calitate.

Întreaga activitate a culminat cu micii bucătari, care echipați cu șorțulețe și bună dipoziție i-au întâmpinat pe invitați în cadrul atelierelor de gătit, organizate la nivelul celor 7 grupe de preșcolari:: Grupa mică ,,Steluțele”, Grupa mică ,,Albinuțele”, grupa mijlocie ,,Piticii”, grupa mijlocie ,,Îngerașii”, grupa mare,,Fluturașii”, grupa mare ,,Buburuzele”, grupa mare ,,Martinel”, pregătindu-le bunătăți culinare menite să alinte Pământul prin responsabilitatea asumată.

Printre preparatele delicioase se numără: pâine de casă, salată orientală, salată de fasole, sărățele de post, covrigi, clătite, prăjitură cu vișine, salam de biscuiți, tăiței de casă și gustări cu brânză și legume, toate au fost realizate după rețetele ilustrate din cartea bunicii și au încântat papilele gustative ale invitaților.

La finalul activității, toți participanții, organizatorii și invitații au savurat preparatele și au conștientizat importanța consumului acestui tip de alimente pentru protejarea mediului.

Activitatea a fost apreciată de preșcolari, elevi, părinti, dar și de către invitații de seamă care ne-au onorat cu prezența. Mulțumim tuturor, dar mai ales părinților care au participat alături de noi, cadrelor didactice care au realizat expoziția, au decorat spațiile educative în concordanță cu evenimentul, au participat la pregătirea preparatelor culinare și la organizarea întregii activități.

Felicitări tuturor participanților și să vă bucurați de o primăvară frumoasă !

Prof. înv. preșcolar Prelipcean Lenuța-Ancuța - Coordonator al Programului Eco-Școala

 

ccdg851

 

ccdg852

 

ccdg853

 

ccdg854

 

ccdg855

 

ccdg856

 

ccdg857

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....