IMPORTANŢA ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE ŞI EVITAREA RISIPEI ALIMENTARE
Activitatea s-a derulat în parteneriat cu D.S.P. Bacău, cu sprijinul caruia a desfășurat o activitate interactivă și foarte antrenantă cu eco-preșcolarii din unitatea noastră.
S-au purtat discuții despre toate grupele de alimente care trebuie consummate, despre cantitățile necesare unei alimentații sănătoase, despre evitarea dulciurilor înalt procesate din comerț și a sucurilor acidulate, despre hidratarea corectă, despre consumul a două porții de fructe și a trei porții de legume pe zi, care să asigure necesarul zilnic de vitamine.
S-a discutat și despre evitarea risipei alimentare, iar eco-preșcolarii au dat exemple concrete cum se face acest lucru în familiile lor (se donează unei asociații sau unor vecini aflați în nevoie). Aceștia au înțeles că prin evitarea risipei alimentare se economisesc resursele mediului natural și nu se risipesc nici resursele financiare ale familiei.
S-au distribuit materiale informative: pliantul „Alimentația sănătoasă și mișcare pentru sănătate”, broșurile „Mănâncă sănătos și crești mare și frumos”, „Sănătate prin alimentație” și tractul „Prevenirea risipei alimentare”.