header CCDG

GRADINITA NR. 26 / STRUCTURA SCOALA GIMNAZIALA "ALEXANDRU IOAN CUZA", BACAU, IMPORTANTA ALIMENTATIEI SANATOASE, MARTIE 2019

IMPORTANŢA ALIMENTAŢIEI SĂNĂTOASE ŞI EVITAREA RISIPEI ALIMENTARE

 Activitatea s-a derulat în parteneriat cu D.S.P. Bacău, cu sprijinul caruia a desfășurat o activitate interactivă și foarte antrenantă cu eco-preșcolarii din unitatea noastră.

S-au purtat discuții despre toate grupele de alimente care trebuie consummate, despre cantitățile necesare unei alimentații sănătoase, despre evitarea dulciurilor înalt procesate din comerț și a sucurilor acidulate, despre hidratarea corectă, despre consumul a două porții de fructe și a trei porții de legume pe zi, care să asigure necesarul zilnic de vitamine.

 S-a discutat și despre evitarea risipei alimentare, iar eco-preșcolarii au dat exemple concrete cum se face acest lucru în familiile lor (se donează unei asociații sau unor vecini aflați în nevoie). Aceștia au înțeles că prin evitarea risipei alimentare se economisesc resursele mediului natural și nu se risipesc nici resursele financiare ale familiei.

            S-au distribuit materiale informative: pliantul „Alimentația sănătoasă și mișcare pentru sănătate”, broșurile „Mănâncă sănătos și crești mare și frumos”, „Sănătate prin alimentație” și tractul „Prevenirea risipei alimentare”.

 

ccdg864

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....