header CCDG

LeAF - BIODIVERSITATEA

Programul internațional „Să învățăm despre pădure”
(LeAF - Learning about Forests)

 

BIODIVERSITATEA

 

Ce este biodiversitatea?

Biodiversitatea reprezintă varietatea organismelor vii din toate sursele terestre, marine sau alte ecosisteme acvatice și toate habitatele existente. Viața pe Pământ ar înceta să mai existe fără această diversitate!

Specie - un grup de organisme capabile să se încrucișeze și să producă urmași fertili.

Habitat - mediul natural în care trăiește un organism sau mediul fizic care îl înconjoară, influențat și folosit de o populație de specii. De exemplu, o pădurea sau o mlaștină reprezintă un habitat.

Ecosistem - componentele fizice și biologice ale unui mediu care este considerat o unitate; spre exemplu: un ecosistem de apă dulce include viața animală, vegetală și microbiană din lacuri, râuri și iazuri. De asemenea, o vale cu pădure și un râu, precum și toată viața pe care o conțin acestea alcătuiesc un ecosistem.

Diversitatea biologică a lumii este o resursă naturală esențială de care oamenii se folosesc și beneficiază de mii de ani. Biodiversitatea ne ține în viață! Prin urmare, este vital să o conservăm!

De ce este atât de importantă biodiversitatea?

Pentru a citi tot materialul click aici ....

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....