header CCDG

INTRUNIRE JURIUL NATIONAL BLUE FLAG, februarie 2014

ÎNTRUNIRE JURIUL NAȚIONAL BLUE FLAG 2014

Pe 6 februarie 2014, a avut loc la București întrunirea Juriului național Blue Flag pentru evaluarea aplicaţiilor privind participarea la acest program mondial şi îndeplinirea criteriilor impuse de rigorile internaţionale.

Programul Mondial Blue Flag este coordonat la nivel internaţional de Foundation for Environmental Education (FEE), iar la nivel naţional de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) – singura organizaţie din România membru cu drepturi depline al FEE. Prin accord de parteneriat, CCDG este sprijinită ȋn demersul său de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Steagul Albastru” este o certificare acordată anual de către Fundaţia Mondială de Educatie pentru Mediu (FEE) plajelor şi porturilor de agrement care îndeplinesc criteriile legate de calitatea apei, siguranţă, educaţie şi managementul mediului. El reprezintă un simbol al protecţiei mediului, de atragere a turistilor din afara graniţelor care caută cu predilectie aceste plaje, deoarece Steagul Albastru se bucură de o largă recunoaştere internaţională.

Concesionarii plajelor şi porturilor de agrement care primesc „Steagul Albastru” au beneficii certe: prezenţa pe harta mondială a localităţilor cu plaje „Blue Flag”, posibilitatea utilizării acestui simbol pentru promovarea plajei la nivel local, naţional şi internaţional, ȋn vederea atragerii unui număr cât mai mare de turişti.

Juriul naţional este format, conform regulamentului internaţional din reprezentanţi ai: Ministerului Mediului, Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Turism, Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Dezvoltării Regionale, Ministerului Transporturilor, Asociaţiei Naţionale a Salvamarilor, Administraţiei Bazinale de Ape Dobrogea Litoral, Federaţiei Patronatelor din Turism, Federaţiei Industriei Hoteliere, Asociaţiei FEE (CCDG), alţi experţi şi un alt ONG.

Rezultatul evaluarii la nivel naţional va fi trimis de către CCDG Juriului international FEE, care va stabili si comunica, ȋn luna aprilie 2014, rezultatul final.

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....