header CCDG

Comisia de evaluare Eco-Scoala

 

PROGRAMUL MONDIAL ECO-SCHOOLS / ECO-ŞCOALA
COMISIA DE EVALUARE


Comisia de evaluare este alcătuită din următorii:

  • Un reprezentant al Coordonatorului Naţional al Programului Eco-Şcoală - Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie;
  • Un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM);
  • Un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Componenţa Comisiei de evaluare este stabilită prin parteneriatele încheiate de CCDG
şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Agenţia Naţională de Protecţia Mediului.
Comisia de evaluare va analiza performanţele şcolilor participante la Programul Eco-Şcoală şi modul în care acestea au implementat cele Şapte Elemente Esenţiale ale programului, în cadrul procedurii de evaluare pentru acordarea Steagului Verde şi a Statutului de Eco-Şcoală.
Procedura de evaluare cuprinde o etapă iniţială de evaluare a şcolilor pe baza Formularului de Evaluare completat de fiecare unitate şcolară solicitantă şi o etapă finală de evaluare realizată în şcoală de către Comisia de evaluare. În cadrul etapei finale, şcoala va organiza un program care va permite evaluatorilor să realizeze analiza implementării programului în şcoală prin discuţii cu elevii, profesorii şi toţi ceilalţi implicaţi în derularea acestuia, prin consultarea materialelor produse de şcoală în cadrul programului, prin observaţii directe realizate în şcoală.
Chestionarul va ajunge la Biroul Naţional Eco-Şcoală, care ia decizia acordării sau neacordării Steagului Verde, premiu simbol primit de şcolile care implementează cu succes programul recunoscut la nivel mondial.
Evaluatorii analizează dacă cele Şapte Elemente Esenţiale ale programului au fost puse
în practică. Această analiză se realizează urmărind criteriile redate în Chestionar. Formatul în care sunt prezentate criteriile de evaluare permite utilizarea acestui material ca suport pentru raportul final redactat de evaluator spre a înaintat Biroului Naţional Eco-Şcoală.

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....