header CCDG

Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino”, Pascani, „Desertul bunicilor”, Decembrie 2017

DESERTUL BUNICILOR
 
Clasele a II-a D și a II-a C, de la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino” din Pașcani, coordonați de d-nele prof. înv. primar Strachinaru Laura și Dragusanu Maria, au desfășurat o activitate din cadrul proiectului „Mănâncă Responsabil!”.
Scopul activității: Copiii au fost informați cu privire la modul în care pregăteau bunicii și străbunicii lor bucate ecologice, folosind doar ingrediente naturale, obținute din munca lor în propria gospodărie.
Activitatea a avut ca obiectiv pregătirea unui desert tradițional românesc, plăcintă cu julfă, desert care nu lipsea de pe masa de Crăciun a bunicilor lor. Ei vor învăța că pentru pregătirea acestui delicios desert, bătrânii foloseau doar ingrediente naturale, pe care le aveau în gospodărie. Se va insista asupra ingredientului surpriză - sămânță de cânepă, care se pregătea cu migală și îndelung pentru obținerea cremei cu care se umpleau turtele. La final, copiii vor degusta placinta cu julfă, numită în popor și Pelincile Maicii Domnului.
Profesori coordonatori: Liliana Ștefănescu, Mirela Novac
 
ccdg0883
 
ccdg0884
 
ccdg0885
 
ccdg0886
 
ccdg0887
 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....