header CCDG

Scoala Gimnaziala „Dimitrie Pacurariu”, Scheia, „Descoperirea etichetelor”, Aprilie 2018

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

DESCOPERIREA ETICHETELOR

Proiectul ce a debutat în ultima zi a Școlii Altfel, 30.03.2018, noi fiind una dintre școlile selectate de către Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie, coordonatorii Programului Internațional ECO – ȘCOALA, pentru a participa la acest proiect.

 

În școala noastră a avut loc prima lecție din cadrul Proiectului „Din grijă pentru mediu”, în care elevii au făcut cunoștință cu ambalajele viu colorate ale produselor pe care le consumă, ambalaje care sfârșesc aruncate la coșul de gunoi, pe câmpuri, în curtea școlii, în bănci, pe podeaua clasei.

Lecția a început prin a căuta în coșul clasei, a strânge deșeurile aruncate pe terenul de sport al școlii și în curtea școlii noastre. Fiecare a ales un ambalaj și a citit eticheta, data de expirare. Au fost surprinși să constate că un corn cu ciocolată pe care l-au mâncat, avea data expirată. Fiecare etichetă avea câte un simbol și nu știau ce înseamnă, așa au făcut cunoștință cu dicționarul de simboluri ecologice pe care lau completat și desenat.

Ambalajele nu sunt doar ambalaje, se pot recicla, se pot colecta. Tomberoanele colorate pe care firma de colectare deșeuri le-a montat în curtea școlii au semnificații și culori diferite și ambalajele pot fi selectate, nu puse la întâmplare.

Aceasta este o lecție utilă atât pentru profesori cât și pentru elevi.

 Profesor Coordonator: Iulia Buzuleac

DGPM0132

 

DGPM0133

 

DGPM0134

 

DGPM0135

 

DGPM0136

 

DGPM0137

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....