header CCDG

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda”, Radauti, Lectia nr. 3, Aprilie 2018

INFORMARE

PROIECTUL „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”


LECŢIA NR. 3: RECICLAREA ACASĂ. REDU, REFOLOŞESTE, RECICLEAZĂ!

Subiectul: Familia în acțiune

 

Activitățile propuse:

  1. Alege să salvezi deșeurile! (joc didactic);
  2. Ce deșeuri identifici în propria gospodărie?
  3. Redu, refolosește și recicleză deșeurile ca să-ți fie mai bine!
  4. Notează câteva idei generale care privesc modalitatea de reducere a deșeurilor în familie.

Elevii clasei a VII-a C, de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă Rădăuți au avut ca temă de realizat pentru  lecția nr. 3, din cadrul Proiectului Național Din grijă față de mediu, confecționarea unor miniobiecte din materiale reciclabile. Aceste obiecte/machete au fost prezentate colegilor și au captivat astfel atenția tuturor.

Pentru spargerea gheții am utilizat aplicația Alege culoarea pentru un tip de pubelă (câte un reprezentant al unei grupe a avut ca sarcină să lipească culoarea pentru pubele de colectare (sticlă, plastic și hărtie). Folosind dicționarul de mediu sau alte surse elevii au definit următoarele noțiuni: deșeuri, colectare selectivă, reciclare, reducere, reutilizare.

Apoi, s-au format 3 echipe formate din câte trei elevi, care au primit ca sarcină să pună obiectul/deșeul ales arbitrar din săculețul/coșul de deșeuri.

Regula jocului: se acordă 1 punct celui care pune corect deșeul în cutia corespunzătoare, -1 punct pentru alegere greșită și 0 puncte pentru ezitare. Rezultatele au fost satisfăcătoare.

La finalul orei elevii clasei au primit ca sarcină să scrie câteva idei pentru a face fericit Pământul, deja sufocat de prea multe deșeuri și pentru a reduce cantitatea acestora. Aceste idei au fost expuse pe o fișă de lucru și va fi utilizată în cadrul activităților ce vizează sărbătorirea Zilei Pămțntului- 22 aprilie.

Profesor coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0239

 

DGPM0240

 

DGPM0241

 

DGPM0242

 

DGPM0243

 

DGPM0244

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....