header CCDG

Scoala Gimnaziala „Oltea Doamna”, Oradea, Lectia nr. 3, Aprilie 2018

INFORMARE

PROIECTUL „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”


LECŢIA NR. 3: RECICLAREA ACASĂ. REDU, REFOLOŞESTE, RECICLEAZĂ!

Proiectul „Din grijă pentru mediu” vine în sprijinul elevilor și cadrelor didactice pentru formarea unui comportament cât mai responsabil față de mediul înconjurător, prin activitățile derulate în școală și în afara ei.

 

Broșura proiectului cuprinde șase modele de lecții care pot fi aplicate atât la ore de specialitate (chimie, fizică, biologie, geografie, educație tehnologică), cât și ore de diriginție sau discipline opționale. Lecțiile sunt bine strucurate și ample, bogate în conținut și utilizează o gamă variată de metode și procedee didactice, oferind elevilor și profesorilor numeroase informații. De asemenea, sunt interesante proiectele propuse și care pot fi aplicate și realizate în comunitatea școlară și cea locală.

Subiectul: Reciclezi şi te distrezi!

Obiective:

  • Tranformarea ambalajelor din cãminul propriu în produse sau obiecte folositoare;
  • Încurajarea copiilor de a se implica în reciclarea deşeurilor împreunã cu familiile şi de a identifica modalitãţi de reducere a cantitãţii acestora

Resurse:

Umane: elevii clasei a III -a E

Materiale: ambalaje de diferite tipuri, marker, videoproiector, dopuri de plastic, lemn, hârtie, carton ;

Descrierea activitatii:

La clasa a III-a E lecția a debutat cu o prezentare PPT despre reciclarea deseurilor, poluarea mediului, a continuat cu idei de a tranforma deșeurile într-un obiect, jucãrie, instrumente etc.

S-a cerut elevilor sã îşi punã imaginaţia la contribuţie şi împreunã cu familia, acasã, sã realizeze diferite obiecte folositoare, utilizând produse reciclabile.

La finalul activitãţii au fost desprinse concluzii importante, realizându-se feedback-ul urmărit. Rezultate așteptate: creşterea gradului de conştientizare a grupului ţintă faţă de importanţa unui mediu sănătos pentru a avea o sănătate bună. Elevii și-au exprimat entuziasmul și interesul de a participa și la alte lecții sugerate în broșura proiectului.

Modalități de evaluare:
Cunoașterea principalelor tipuri de deșeuri;

Profesor Coordonator: Bireş Ramona

DGPM0246

 

DGPM0247

 

DGPM0248

 

DGPM0249

 

DGPM0250

 

DGPM0251

 

DGPM0252

 

DGPM0253

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....