header CCDG

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda”, Radauti, Lectia nr. 4, Aprilie 2018

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA 4 : FII ACTIV PENTRU UN VIITOR MAI BUN!

Activitățile propuse:

  1. Ghicește și căștigă! (joc didactic);
  2. Urmează pașii corecți pentru managementul deșeurilor?
  3. Fii ecovoluntar pentru mediu! Amprenta de mediu
  4. Concluzii.

Elevii clasei a VII-a B, de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă Rădăuți au avut ca temă de realizat pentru lecția nr. 4, din cadrul Proiectului Național Din grijă față de mediu, confecționarea unor miniobiecte din hârtie. Aceste obiecte au fost prezentate colegilor în cadrul lecției, desfășurate în data 23 aprilie 2018.

Pentru spargerea gheții am utilizat aplicația „Alege culoarea pubelei pentru un tip de deșeu”. Au fost aleși câte trei reprezentanți ai celor 3 grupe care au avut ca sarcină să introducă deșeul primit în pubelele de colectare având doar culorile specifice (verde, albastru și galben). Regula jocului: câte un punct pentru alegere corectă. Toate grupele s-au descurcat onorabil.

Folosind dicționarul de mediu sau alte surse elevii au definit următoarele noțiuni: deșeuri, colectare selectivă, reciclare, reducere, reutilizare.

Apoi, s-au format 6 echipe formate din câte 5 elevi, care au primit ca sarcină să pună pe un poster/afiș planul pentru un management corect al hărtiei și cartonului. Câte un reprezentant a prezentat succcint planul grupei.

La finalul orei elevii clasei au primit ca sarcină să scrie câteva idei, expuse sub forma unor fluturași care atrag atenția asupra reducerii cantităților de deșeuri.

Ca temă pentru acasă, elevii au avut de realizat amprenta ecologică/de carbon a familiei.

Profesor coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0273

 

DGPM0274

 

DGPM0275

 

DGPM0276

 

DGPM0277

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....