header CCDG

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voda”, Radauti, Lectia nr. 5, Aprilie 2018

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA NR. 5: RECICLAREA AJUTĂ LA CONSERVAREA RESURSELOR NATURALE

Activitățile propuse:

  1. Captarea atenției: Realizarea unei caricaturi!
  2. Deșeuri, nu gunoi! Deșeurile ca resursă economică
  3. Ce câștigăm din valorificarea deșeurilor
  4. Concluzii.

Elevii clasei a VII-a A, de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă, Rădăuți, au avut ca temă de realizat pentru lecția nr. 5, din cadrul Proiectului Național Din grijă față de mediu, confecționarea unor miniobiecte din hârtie. Aceste obiecte au fost prezentate colegilor în cadrul lecției, desfășurate în data 23 aprilie 2018.

Pentru captarea atenției am ales ca exercițiu: Realizați o caricatură care să ironizeze comportamente inadecvate cu privire la reducerea deșeurilor (lucru în echipă). Elevii au dovedit creativitate și îndemânare pentru realizarea unor caricaturi estetice. Aceste caricaturi au fost expuse pe tabla magnetică. Fiecare grupă a avut căte un reprezentat care a explicat ideile transmise prin desen.

Folosind dicționarul de mediu sau alte surse elevii au definit următoarele noțiuni: deșeuri, colectare selectivă, reciclare, reducere, reutilizare.

Apoi, s-au format 15 echipe formate din câte 2 elevi, care au primit ca sarcină să completeze fișa de lucru: Beneficiile reciclării deșeurilor la nivel personal/societate. Câte un reprezentant a prezentat succcint fișa grupei. Au fost desprinse concluziile generale cu ajutorul elevilor.

La finalul orei elevii clasei au primit ca sarcină să scrie câteva idei pe postit-uri ca o concluzie a activităților desfășurate.

Profesor coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0279

 

DGPM0280

 

DGPM0281

 

DGPM0282

 

DGPM0283

 

DGPM0284

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....