separa

Programele și concursurile organizate de CCDG în România:

(Pentru detalii dați click pe siglă sau titlu) 

eco-scoala

Programul Eco Scoala

separa

leaf-logo

Programul LeAF

 separa

yre-logo

Programul YRE

separa

greenkeylogo

Programul Green Key

separa

blue-flag-logo

Programul Blue Flag

separa

Scoala Gimnaziala „Bogdan Voada”, Radauti, Lectia nr. 6, Aprilie 2018

 

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA 6: CUM POȚI AJUTA LA REDUCEREA DEȘEURILOR?

Activitățile propuse:

  1. Captarea atenției: Ambalaje prietenoase cu mediul
  2. Conservarea resurselor planetei
  3. Contribuții personale
  4. Concluzii.

Elevii clasei a VII-a C, de la Școala Gimnazială Bogdan Vodă Rădăuți au avut ca temă pentru lecția nr. 6, din cadrul Proiectului Național Din grijă față de mediu, confecționarea unor miniobiecte din hârtie. Aceste obiecte au fost expuse la Expoziția de obiecte/machete din deșeuri reciclabile, organizată cu ocazia Zilei Pământului, în holul școlii, la data 20 aprilie 2018.

  1. 1. Pentru captarea atenției la lecția desfășurată în data de 23 aprilie 2018, am ales ca exercițiu: Identificați dintr-un set de ambalaje pe cele prietenoase cu natura. Formulați două concluzii. În general, elevii cunosc însemnele de pe ambalajele care se pot recicla.
  2. 2. Conserevarea resurselor planetei

Folosind dicționarul de mediu sau alte surse elevii au definit următoarele noțiuni: deșeuri, colectare selectivă, reciclare, reducere, reutilizare.

Ca exercițiu am ales: Refolosirea deșeurilor! - Completarea unui rebus în echipe formate din câte 2 elevi. A urmat corectarea definițiilor cu alte culori și justificarea răspunsurilor greșite.

  1. 3. Contribuții personale- Exercițiu: Reciclezi și ... rimezi! (lucru în echipă). Elevii au dovedit creativitate în formularea unor rime, pe teme de reciclare.
  2. 4. În loc de concluzii. S-au format 11 echipe formate din câte 2 elevi, care au primit ca sarcină să completeze fișa de lucru: Beneficiile reciclării deșeurilor la nivel personal/societate. Câte un reprezentant a prezentat succcint fișa grupei. Au fost desprinse concluziile generale cu ajutorul elevilor.

La finalul orei elevii clasei au primit ca sarcină realizarea în familie a unor obiecte din deșeuri reciclabile și să le prezinte la următoarea expoziție, care se va organiza cu ocazia Zilei Mediului (5 iunie).

Profesor coordonator: Cornelia Hatnean

DGPM0286

 

DGPM0287

 

DGPM0288

 

DGPM0289

 

DGPM0290

 

DGPM0291

Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania

ANUNT ZIUA VERDE 2018 site

Plantați un copăcel de ZIUA VERDE A ECO-ȘCOLILOR DIN ROMÂNIA - 29.10.2024, la orele 12:00! În acest mod veți participa la ZIUA DE ACȚIUNE A VOLUNTARILOR CCDG, iar copiii / elevii vor înțelege importanța implicării directe în dezvoltarea spațiilor verzi de care avem atâta nevoie. Succes în activitatea dumneavoastră de apărători ai mediului!

separa 

sigla FEE
 separa

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:

facebook: click aici....

Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....

Please publish modules in offcanvas position.