header CCDG

Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu”, Roman, Lectia nr. 5, Mai 2018

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA NR. 5: RECICLAREA AJUTĂ LA CONSERVAREA RESURSELOR NATURALE

Denumirea lecției: Reciclarea ajută la conservarea resurselor naturale

 

Subiectul: Relația dintre deșeuri și resursele naturale

Am început discuția despre resursele naturale pe care noi le folosim: Apa, aerul, bogățiile solului și subsolului. Acestea ne asigură existența și confortul vieții de zi cu zi. Prin urmare, dacă nu avem grijă de acestea să nu fie poluate sau să le epuizăm, ne putem îmbolnăvi grav punând în pericol existența. Gestionarea resurselor trebuie să se axeze pe mai multe aspecte. Spre exemplu:

  1. Reducerea consumului de materii prime. Aici s-au purtat discuții pe tema bunurilor de consum ca îmbrăcămintea și încălțămintea și mai ales ambalajele folosite atât pentru produsele industriale cât și pentru cele alimentare. Dintre acestea, masele plastice sunt cele mai dăunătoare mediului datorită perioadei lungi de timp în care se pot reintegra în circuitul naturii. O echipă a întocmit o listă cu reguli de comportament față de mediu pentru a micșora consumul de materiale.
  2. Refolosirea unor produse și chiar ambalaje. Elevii au identificat produsele pe care le aruncă cel mai des. Acestea au fost: îmbrăcăminte, alimente expirate și ambalajele. Pentru toate am găsit un mod de refolosire. Cu puțină creativitate un produs de îmbrăcăminte uzat poate fi transformat în unul nou prin adăugarea unei garnituri sau prin folosirea la efectuarea curățeniei. Alimentele expirate pot fi transformate în compost iar unele ambalaje pot fi chiar utile în alte scopuri: din dopuri de plută am făcut un suport de vase fierbinți, dintr-un bidon cu mâner am făcut un căuș dar și alte elemente decorative.
  3. Reciclarea este metoda prin care o mare poarte a materialelor pot fi reintroduse în circuitul de producție pentru alte produse sau ambalaje, economisind energie electrică apă și alte resurse

CONCLUZII

 Am învățat că fiind atenți la tot ce folosim și mai ales la ce aruncăm nu facem decât să folosim responsabil toate darurile pe care ni le oferă natura, îi respectăm legile  și-i permitem să se regenereze pentru ca viața să fie frumoasă pe acest Pământ pentru multe generații, care nu trebuie să fie private de nici un dar al naturii.

Am realizat din ambalaje (deșeuri) următoarele produse  cu utilitate sau decorative: suport pentru vase fierbinți, căuș și figurine.

Profesor coordonator: Mihaela Munteanu

DGPM0350

DGPM0351

 

DGPM0352

 

DGPM0353

 

DGPM0354

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....