header CCDG

Scoala Gimnaziala „Tudor Vladimirescu” – Structura Scoala Gimnaziala Nr. 2, Pitesti, Lectia nr. 6, Mai 2018

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA 6: CUM POȚI AJUTA LA REDUCEREA DEȘEURILOR?

Subiectul : Implicarea personală și colectivă pentru reducerea deșeurilor

 

        Elevii clasei a VIII-a C, îndrumați de d-na prof. Popa Camelia au dezbătut aspecte privind gestionarea corectă a deșeurilor și beneficiile acesteia. O mai bună gestionare a deşeurilor reprezintă unul din elementele principale pentru realizarea obiectivelor economiei ecologice.

         Prin discuții cu elevii am dedus că cel mai puternic impact asupra mediului se resimte din sectorul alimentar, de construcţii şi transporturi și că sunt necesare schimbări profunde în aceste domenii.

         Deşeurile, privite în mod tradiţional sunt văzute ca o sursă de poluare, însă deşeurile bine gestionate pot constitui o sursă valoroasă de materiale, în special atunci când materiile prime încep să se epuizeze. Cel mai bine ar fi dacă am putea stopa producţia de deşeuri, dar știm că acest lucru nu este posibil. Deci soluția este colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării și reutilizării.

         Elevii au conștientizat că pentru viitorul nostru și al generațiilor viitoare trebuie să schimbăm modul de utilizare al resurselor, atât individual, cât și la nivel de societate.

Profesor coordonator: Carmen Gabriela Minulescu

DGPM0382

 

DGPM0383

 

DGPM0384

 

DGPM0385

 

DGPM0386

 

DGPM0387

 

DGPM0388

 

DGPM0389

 

 

       

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....