header CCDG

Scoala Gimnaziala „Tudor Vladimirescu” – Structura Scoala Gimnaziala Nr. 2, Pitesti, Lectia nr. 2, Mai 2018

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA NR. 2: RECICLAREA LA ȘCOALĂ. BENEFICII.

Elevii clasei a IV-a E, coordonaţi de prof. Minulescu Carmen, au desfăşurat Lecţia Nr. 2 : „Reciclarea la şcoală. Beneficii”, în care după ce au stabilit importanţa colectării selective la şcoală au identificat idei pentru colectare selectivă şi reciclare – reutilizare în şcoală a deşeurilor de hârtie, carton, plastic, metal şi beneficiile pe care le obţin în urma acestui proces.

Astfel şi-au confecţionat instrumente muzicale de percuţie din pet-uri, cutiuţe de medicamente umplute cu seminţe de ardei, orez, boabe de porumb, chitară din bucăţi de plastic şi sârmă, tamburine din capace metalice de la sticlele de sucuri/bere sticle pt. instrumente de suflat etc. alcătuind Orchestra Veselă, care a acompaniat cântecele de la orele de Educaţie muzicală. Cu alte deşeuri au realizat o machetă cu un parc aşa cum îşi doresc ei să aibă în cartier, o balanţă folosită în orele de matematică. S-au analizat etichetele unor produse şi s-a discutat despre  ambalajele prietenoase cu mediul, evidenţiindu-se sigla FSC, inscripţionată pe ambalajul de pe laptele consumat în în şcoală (Programul „lapte şi corn”).

Această lecţie s-a integrat perfect în temele din curriculum, de la Educaţie muzicală (Acompanierea cu instrumente muzicale) şi Arte vizuale şi abilităţi practice (Construcţii – machete), parcurse în această perioadă la clasă, conform programei şcolare.

Profesor coordonator: Carmen Gabriela Minulescu

DGPM0398

 

DGPM0399

 

DGPM0400

 

DGPM0401

 

DGPM0402

 

DGPM0403

 

DGPM0404

 

DGPM0405

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....