header CCDG

Scoala Gimnaziala „V. Tomegea”, Boroaia, Lectia nr. 6, Mai 2018

 

INFORMARE
PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA NR. 6: CUM POȚI AJUTA LA REDUCEREA DEȘEURILOR?

Din brosur „Din grija pentru mediu” am realizat lecția nr. 6 cu tema: Cum poți ajuta la reducerea deșeurilor? Gândește-te la sustenabilitate! Împreună cu elevii clasei a III-a și a IV-a de la Școala Gimnazială Moisa, Boroaia.

 

            Captarea atenției s-a făcut prin amestecarea unor deșeuri într-o pungă. Elevii numiți, legați la ochi, au extras un deșeu pe care au trebuit să-l descrie, să-l recunoască și să ne vorbească despre felul în care el se degradează dacă ajunge să fie aruncat în mediul înconjurător, potrivit cunoștintelor pe care le are.

            Apoi am explicat elevilor cum am putea reduce cantitatea de deșeuri produsa în fiecare zi, ce am putea refolosi, cum ar trebui să reacționăm la comportamentul celor din jur care încalcă regulile de curățenie și despre cum am putea regândi acțiunile noaste in fiecare zi. După aceea am completat rebusul, am creat îndemnuri eco din două versuri și în final fiecare grupă, dintr-un pet a facut un recipient pentru cretă, cele în plus fiind date altor clase din școală.

Profesor coordonator: Maria Zarojanu

DGPM0407

 

DGPM0408

 

DGPM0409

 

DGPM0410

 

DGPM0411

 

 

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

Despre cookie click aici....