header CCDG

Scoala Gimnaziala Speciala CRDEII Cluj-Napoca, Lectia nr. 5, Mai 2018

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECȚIA NR. 5: RECICLAREA AJUTĂ LA CONSERVAREA RESURSELOR NATURALE

Nr. elevi 6 din clasa a VIII-a B şi 8 elevi din clasa a VIII a C

 

Desfăşurarea activităţii:

Spaţiul clasei a fost organizat pentru a avea loc  desfăşurarea  jocului didactic: "Aleargă să salvezi deşeurile". S-a discutat despre tipurile de deşeuri, varietatea lor dar şi moduri de reutilizare şi importanta reciclării lor. Răsturnând un coş de gunoi elevii au observat că la final, dupa colectarea selectivă, cantitatea de deşeuri  rămasă este foarte mică.

Pentru consolidarea tipurilor de deşeuri şi colectarea lor selectivă elevii au primit două fişe de lucru în care asociau categoriile de deşeuri  cu pubelele în care acestea trebuie depuse pentru reciclare.

Ca feed-back şi concluzii am aplicat exercitiul planul RRR, folosind metoda brainstorming propunând un plan de reducere a deşeurilor şi refolosire sau reciclare a lucrurilor din familia lor.

Am apreciat verbal participarea şi implicarea elevilor la lecţie şi am accentuat încă o dată importanţa colectării selective.

Profesor coordonator: Camelia Balog

DGPM0437

 

DGPM0438

 

DGPM0439

 

DGPM0440

 

DGPM0441

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....