header CCDG

Scoala Gimnaziala „Iordache Cantacuzino”, Pascani, Lectia 2, Mai 2018

 

INFORMARE

PROIECT „DIN GRIJĂ PENTRU MEDIU”

LECŢIA NR. 2: RECICLAREA LA ȘCOALĂ. BENEFICII.

Elevii din clasa aIV-aB, Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino”, Pascani, au desfășurat activitatea ”Reciclarea ajută la conservarea resurselor naturale”, având ca subiect „Relația dintre deșeuri și resursele naturale”.

 

Scopul activității practice a fost: descoperirea utilității deșeurilor, dezvoltarea atenției și creativității.

Întrebări-feed-back:

1.Ce câștigăm la nivel personal din reciclarea deșeurilor?

2.Ce câștigă societatea din reciclarea deșeurilor?

G.I. „ Din reciclarea deșeurilor, la nivel personal, câștigăm faptul că putem realiza obiecte frumoase și folositoare folosind deșeuri provenite din diferite materiale. Aceste obiecte, realizate de noi, înfrumusețează aspectul locuinței noastre. În același timp, ne simțim mândri că am putut realiza asemenea obiecte. Ele ne dau satisfacția și bucuria muncii noastre.”

G.I. „Din reciclarea deșeurilor, societatea poate realiza mai multe produse și poate valorifica aceste produse. În felul acesta se economisește o parte din materia primă pentru că toate resursele naturale ale țării trebuie folosite cu chibzuință.”

C.G. „Noi câștigăm aer mai curat pentru că se vor recicla toate deșeurile de care nu mai avem nevoie în gospodărie.”

C.G. „Societatea nu trebuie să mai plătească la fel de mult pentru diverse lucruri.”

D.S. „Prin reciclarea deșeurilor, voi putea reutiliza materialele și produsele uzate sau învechite și pot contribui la păstrarea unui mediu mai curat.”

D.S. „Prin reciclarea deșeurilor, societatea va economisi energie, materiale și resurse naturale, poluarea se va reduce, iar mediul înconjurător va fi mai curat și mai sănătos.”

S.E. „Dacă reciclăm, sortăm și ordonăm deșeurile inutile în folosul nostru, în acest fel nu poluăm natura.”

S.E.„Dacă societatea reciclează deșeurile corect, prelungește viața planetei.”

M.M. „Prin intermediul reciclării se reduce consumul de materie primă nouă și de asemenea, se reduce consumul de energie și nivelul de contaminare al mediului natural. Societatea poate beneficia de un consum mai îndelungat și de plată mai avantajoasă.”

R.A. „Dezvoltarea imaginației prin modul de utilizare a diferitelor materiale reciclabile, bucuria de a face ceva nou, dezvoltarea spiritului de competiție, dar și a lucrului în echipă.”

R.A. „Reducerea poluării naturii prin faptul că unele obiecte sau materiale din plastic, metal sau hârtie nu se mai aruncă la groapa de gunoi sau în natură, hârtia reciclată duce la tăierea a mai puțini arbori din păduri, plasticul reciclat duce la economisirea de petrol, iar aluminiul reciclat duce la un consum mai redus de resurse materiale metalifere.”

Răspunsurile formulate au demonstrat că elevii au înțeles necesitatea și importanța implicării în viața comunității, beneficiile pe care le aduce reciclarea, dar și importanța implicării personale în stimularea comunității pentru a lua măsuri concrete de economisire a resurselor.

Profesor coordonator: Mihaela Ciobanu

DGPM0575

 

DGPM0576

 

DGPM0577

 

DGPM0578

Despre CCDG

CCDG este o organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale de calitate, în  scopul unui mediu sustenabil.

Obiectivul nostru este de a oferi programe care promovează relaţii durabile între copii, adulţi şi mediul înconjurător, realizând că educaţia eficientă trebuie să se extindă dincolo de sala de clasă şi că principiile de ecologie, justiţie şi egalitate trebuie să fie evidente la toate nivelurile societǎţii.

Ne gasiti si pe:


Contact CCDG

  • CENTRUL CARPATO-DANUBIAN DE GEOECOLOGIE
  • Str. Barbu Lăutaru, Nr. 8, BL. 23, SC. B, Parter, AP. 56, sector 1, Bucureşti

    RELAŢII DIVERSE VOR FI SOLICITATE PRIN:

  • e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • mobil: 0731.713.714

Adrese web pentru informații:

Alte site-uri ale CCDG:

 

Despre cookie click aici....